Guide med gode erfaringer inden for genanvendelse af plast

Offentliggjort 26-08-2015
Rapport Analyse Værktøj

Guide til lokale og regionale aktører på området med at identificere udfordringer, forbundet med indsamling og håndtering af plastaffald.

Guiden forsøger at samle information fra adskillige kilder for at hjælpe lokale og regionale aktører på området med at identificere udfordringer, forbundet med indsamling og håndtering af plastaffald. Samtidig identificerer rapporten de nødvendige fremgangsmåder for at kunne håndtere og udnytte dette affald på bedst mulig måde.

Rapporten stræber ikke efter at være en strategisk guide til udvikling af politikker inden for håndtering af plastaffald, da dette afhænger af en række lokale faktorer, herunder:

  • Affaldets tilgængelighed (kvalitet og kvantitet)
  • Myndighedernes engagement • Bevidsthed og deltagelse fra borgernes side
  • Tilgængelige faciliteter for sortering og genanvendelse, og tilgængelighed til markedet af genbrugsprodukter
  • Juridiske forpligtelser

Offentlige myndigheder har indført mange forskellige måder at indsamle og håndtere plastaffald på. Derfor vil det være nytteløst – måske endda uhensigtsmæssig – at forsøge at udvikle en universel strategi for alle lokale og regionale aktører. Målet med denne guide er at tilbyde lokale og regionale aktører et indblik i de social-politiske, miljømæssige, økonomiske og tekniske aspekter af håndtering af plastaffald med henvisninger til praktiske eksempler og cases.

Kort omtale af rapporten kan findes her.

Nøgleord: Håndtering af plastaffald, bæredygtig udvikling, grøn vækst.

Dine materialer kan inspirere og hjælpe andre. Obfuscated Email materialet til os, eller ring på 72 54 42 65 og hør nærmere.