Konference: Konklusioner fra kommunepuljen

Offentliggjort 18-10-2016

De tværgående erfaringer og konklusioner fra kommunepuljeprojekterne blev præsenteret i København torsdag d. 27/10 2016. Se præsentationerne her.

Konferencen er afholdt. Du kan hente præsentationerne via boksen i højre side.

Invitation

Miljøstyrelsen inviterer til konference for at dele konklusionerne fra de 67 projekter, som har fået tilskud fra Miljøstyrelsens kommunepulje siden 2014.

Projekterne har alle skabt masser af ny viden, erfaringer og anbefalinger, som andre i den kommunale affaldsbranche kan få stor nytte af i det videre arbejde med at øge genanvendelsen af affald fra husholdninger.

De kommunale projektledere er derfor blevet bedt om at sætte sig sammen og – indenfor fire centrale temaer – blive enige om, hvilke læringspunkter, erfaringer og konklusioner, som går igen i projekterne – og som andre bør få del i.

Se projekternes løsninger med egne øjne

På konferencen præsenteres disse konklusioner – ligesom der er mulighed for at se nogle af projekternes løsninger med egne øjne.

Konferencen byder oplæg om de fire temaer og en projektudstilling, hvor de involverede står parat til at fortælle og dele erfaringer. Der vil være god tid til at se på og høre nærmere om projekterne sammen med kolleger fra andre kommuner og affaldsselskaber.

Dagen afsluttes med et oplæg fra Anne Elizabeth Kamstrup, funktionsleder for Forebyggelse og genanvendelse i Jord og affald i Miljøstyrelsen. Hun vil dels kvittere for projekternes indsats, dels give sit syn på, hvilken rolle indsamling og genanvendelse af affald får i morgendagens cirkulære økonomi i Danmark.

Praktisk information (ny placering!)

Konferencen afholdes på Docken, Færgehavnen 35, 2150 Nordhavn (København Ø).

Alle interesserede er inviterede: Kommuner, kommunale selskaber, leverandører, rådgivere osv. For kommuner og kommunale selskaber er deltagelse gratis, dog med udeblivelsesgebyr på 500 kr. For øvrige er der et deltagergebyr på 500 kr.

Der er mulighed for transport i fællesbus fra Østerport Station til Docken kl. 9.00 og 9.30 - og retur igen kl. 15.15 og 16.15 fra Docken og til Østerport Station. Bussen holder ved Den Svenske Kirke på Folke Bernadottes Allé 4 (400 m fra Østerport Station). Til dem der kommer i bil, er der 200 gratis parkeringspladser ved Docken.

Tilmelding senest mandag d. 24. oktober til Miljøstyrelsen, Emilie Mille Müller, Obfuscated Email. Marker venligst emnefeltet: Deltagelse i "Konklusioner fra kommunepuljen".

Program

9.00

Morgenmad

10.00

Miljøstyrelsens ressourceteam byder velkommen v/Alan Sørensen

10.30

Oplæg: Indsamling til genanvendelse – konklusioner fra 24 projekter

11.00

Projektudstillingen er åben

11.30

Oplæg: Genbrugspladser – konklusioner fra 9 projekter

12.00

Frokost

13.00

Oplæg: Kommunikation, adfærd og undervisning – konklusioner fra 21 projekter

14.30

Projektudstillingen er åben

14.00

Oplæg: Genanvendelse med fokus på de 7 indsatsfraktioner – konklusioner fra 13 projekter

14.30

Projektudstilling, erfaringsudveksling og kaffe

14.30

Tak for indsatsen v/ Anne Elizabeth Kamstrup, Miljøstyrelsen

15.00

Pølsevogn er åben og fadølsanlægget tændt