Sparringsrummet lukker

Offentliggjort 29-11-2016

Sparringsrummet på Genanvend lukkes fra d. 1/12 2016, da leverandøren har besluttet at lukke den platform, hvor sparringsrummet ligger.

Sparringsrummet åbnede i februar 2016 som en udvidelse af videndelingsportalen Genanvend.mst.dk. Initiativet blev modtaget med stor interesse og mange positive tilkendegivelser fra brugerne, og sparringsrummet har i høj grad været en succes, da mange medarbejdere i kommuner, forsyninger og affaldsselskaber har tilmeldt sig, oprettet en profil og deltaget i debatten i løbet af de første syv måneder af lanceringsperioden.

Imidlertid lukker sparringsrummet fra d. 1/12 2016. Det skyldes, at sparringsrummet ligger på en teknisk platform, som en række kommuner gennem flere år har benyttet til borgerinddragelse. Leverandøren meddelte i september Miljøstyrelsen, at platformen bliver lukket på grund af udfordringer med den fremtidige tekniske udvikling af platformen. Miljøstyrelsen har overvejet muligheden for at starte et nyt sparringsrum. Miljøstyrelsen har imidlertid besluttet ikke at drive et sparringsrum længere.

Registrerede brugere vil efter d. 1/12 2016 fortsat kunne komme ind i sparringsrummet i en periode og få adgang til den information, der ligger i sparringsrummet. Man vil ikke kunne deltage i eller oprette nye diskussioner.

Fakta om sparringsrummet

Da Miljøstyrelsen i 2014 gennemførte en bred behovsanalyse blandt kommuner, forsyninger og affaldsselskaber, fremhævede de gevinsterne ved at etablere et forum for hurtig og uformel sparring, som på den ene side ville være åbent for alle relevante medarbejdere fra både kommuner, forsyninger og affaldsselskaber, men på den anden side ville være lukket for borgere, politikere, renovatører, konsulenter og øvrige interesser.